Mediaa moititaan usein asioiden salailusta, kun jotain kylillä kiertävää huhua ei uutisoida. Tämän ongelman kanssa painimmekin jatkuvasti: miten voimme kertoa, että tartumme kyllä kaikkiin meille kantautuviin uutisaiheisiin, vaikka kaikki aiheet eivät jutuiksi asti kannakaan.Velvollisuutemme on reagoida ihmisten huoliin ja pyrkiä niitä vähentämään. Uutisiksi huhut päätyvät kuitenkin vain, jos voimme olla varmoja tiedon luotettavuudesta. Se tarkoittaa selvitystöitä, se tarkoittaa taustojen tutkimista, se tarkoittaa sitä, että reagointimme ei aina tule salamannopeasti. Rikoksiin ja rikoksen uhkaan suhtaudumme suurella vakavuudella, mutta luotettava tieto ei synny Jaa-nappia painamalla.

Sitaatti kirjoittamastani verkkokommentista, artikkeli kokonaisuudessaan Satakunnan Kansan verkkosivustolla.